Een nieuwe podcast!

Duurzaam Zuidplas podcast

Lekker lang weekend! Een goed moment om tijdens een wandeling te genieten van een goede podcast. Zoals van Duurzaam Zuidplas! Nieuwsgierig?

#1 Tips voor betere woningisolatie

In deze eerste podcast van de gemeente Zuidplas spreekt energiecoach Bram met Nanny van Duurzaam Zuidplas over het scannen van een woning op energielekken. Ook geven zij tips over hoe u uw woning beter kunt isoleren.

#2 Groene tuin

In de tweede podcast van de gemeente Zuidplas gaat host Sanne Geers in gesprek met tuinontwerper Suze Peters. Ze hebben het over waarom een groene tuin belangrijk is. En wat u zelf kunt doen om de biodiversiteit in uw tuin te vergroten. Laten we samen Zuidplas groener maken!

#3 Vier stappen voor verduurzaming en collectieve inkoopactie

In de derde podcast van de gemeente Zuidplas gaat host Sanne Geers in gesprek met Wouter Ellis. Hij is adviseur duurzaamheid bij het Duurzaam Bouwloket, het onafhankelijke adviesbureau. Wouter en Sanne gaan in gesprek over de vier stappen die je moet doorlopen voor een duurzame woning. Daarnaast vertellen ze over de collectieve inkoopactie van zonnepanelen.  

#4 Hoe ook ú kunt leven zonder afval

In deze podcast gaat host Sanne Geers in gesprek met Emily-Jane Townley. Zij leeft met haar gezin afvalvrij! Samen gaan zij in op wat u zelf kunt doen om uw afvalverbruik terug te brengen. Want wist u dat we per persoon ruim 500 kilo afval produceren? Zelf ook aan de gang kan makkelijk: neem bijvoorbeeld naar de winkel eigen tasjes, netjes of bakjes mee. Meer tips? Luister dan nu de podcast!

Ook interessant?